Byron Bay Sauvignon Blanc 2024 är ett vitt vin från South Eastern Australia, en bred ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar i delstaterna New South Wales, Queensland, South Australia och Victoria. Vinet är framtaget av Quarisa Wines, ett familjeägt företag grundat av John och Josephine Quarisa, som driver verksamheten från Castel Vena i New South Wales – en region med starka italienska rötter.
Druvan Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc är en av världens mest uppskattade gröna druvor, känd för sin friska syra och aromatiska stil. I Byron Bay 2024 får druvan utrymme att glänsa med sina typiskt gröna toner och livliga fruktighet. Druvorna kommer till hälften från Central Victoria och King Valley, och till hälften från Riverland i South Australia – områden med god solexponering och rikligt med vatten, vilket ger druvorna bra mognad och aromutveckling.
Smakprofil och karaktär
Byron Bay Sauvignon Blanc 2024 har en mycket frisk och fruktig smak med inslag av kiwi, nässlor, krusbär, gröna äpplen, lime och en aning svartvinbärsblad. Den har en tydlig syra som ger vinet en krispig struktur, samtidigt som de tropiska och örtiga tonerna ger djup och balans. Detta är ett vin som både är lättillgängligt och smakrikt – perfekt för sommarens lättare rätter.
Serveringstips
Detta vin passar utmärkt till fisk och skaldjur, som en klassisk skaldjursplatå, eller varför inte en lättgrillad lax med citron- och dillsås? Den friska syran och aromatiska intensiteten i vinet lyfter fram de marina smakerna på ett utmärkt sätt.
Sammanfattning
Byron Bay Sauvignon Blanc 2024 är ett fräscht, aromatiskt och uppiggande vitt vin. Med sin fruktiga stil och friska syra är det ett utmärkt val för såväl nybörjare som mer erfarna vinälskare som söker ett lättdrucket men smakfullt vin till mat eller mingel.
Mer information om vinet
Sockerhalt: 0,5 g/100ml
Volym: 3000 ml; 12,5 %
Druva: Sauvignon blanc.
Årgång: 2022
Passar bra till: Fisk och skaldjur
Lämna ett svar